Scandal în Comisia pentru Legile justiției. PNL și PMP s-au RETRAS de la dezbateri. Liberalii: A fost un simulacru. Mergeți înainte până nu mai puteți

Scandal în Comisia pentru Legile justiției. PNL și PMP s-au RETRAS de la dezbateri. Liberalii: A fost un simulacru. Mergeți înainte până nu mai puteți
Publicat: 22/11/2017, 12:33
Actualizat: 22/11/2017, 14:12

Parlamentarii PNL au decis, miercuri, să părăsească sala de ședință a Comisiei speciale în care erau dezbătute legile justiției, criticând modul lipsit de „eleganță” și faptul că opoziția nu se poate exprima.

„Vreau să vă informăm că este lipsă de eleganță ca această dezbatere, ca să nu mai vorbesc despre etică și colegialiate, mi se pare un mod atât de impropriu în care impuneți felul în care se desfășoară această dezbazere, de sistemul ‘avem majoritate, scrie pe fruntea noastră PSD, mergem așa, nu ne interesează opinia CSM, a Parchetului General’ (…) PNL părăsește lucrările acestei comisii. Când veți reveni la sentimente mai bune și vreți să facem o dezbatere transparentă, vom reveni. (…) Dacă nu, vă urez succes cu ordinul domnului Dragnea, să mergeți înainte până nu mai puteți. Nu vreau nici eu și nici colegii mei să participăm la un simulacru de dezbatere pe niste legi pentru care mai devreme sau mai târziu vom răspunde cu toții”, a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu.

Președintele Comisiei, deputatul PSD Florin Iordache, a ținut să le reamintească liberalilor că nu au participat nici măcar la dezbaterea unui singur articol: „Am înțeles, ați venit numai pentru declarații politice, le-ați realizat. Puteați veni marți dimineață. Vă reamintesc nu ați participat nici măcar la un singur articol, ați făcut dezbateri de azi dimineață, înțeleg că aveți alte preocupări. Eu vă propuneam să avansăm măcar un articol, dar văd că nu ați putut rezista nici la un articol”, a declarat președintele Comisiei speciale, deputatul PSD Florin Iordache.

După ce liberalii au părăsit sala, Comisia specială a decis prin vot să își continue ședința până la ora 19:00.

Dezbaterea Comisiei speciale privind legislația din domeniul justiției a început cu proiectul de lege privind statutul procurorilor și judecătorilor.

Turcan: PSD și ALDE au refuzat solicitarea de a aștepta avizul Comisiei de la Veneția pe Legile justiției

„Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au refuzat, fără nicio justificare, solicitarea PNL de a aștepta avizul Comisiei de la Veneția pe legile justiției. Așa cum am avertizat de ieri (marți, n.r.), când am depus această solicitare la Birourile reunite, PSD prin liderul său, și partenerul de alianță ALDE, prin Călin Popescu Tăriceanu refuză cu obstinație ca aceste legi atât de importante pe justiție să fie dezbătute într-un cadru amplu, să fie realizat un studiu de impact al acestora asupra sistemului judiciar și, de asemenea, să respecte Regulamentul comun al celor două Camere privind comisiile în care trebuie să se dezbată aceste proiecte”, a spus Turcan.

Ea a arătat că refuzul PSD și ALDE reprezintă o nouă dovadă a sfidării rolului Parlamentului și a disprețului față de Comisia Europeană, practicate de liderii PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Turcan a spus că Dragnea este preocupat de dosarele de corupție pe care le are și de elaborarea și votarea cat mai repede în Parlament a legilor jurstiției „fără avize, fără studii de impact, fără niciun argument real care să justifice timpul scurt și varianta atât de rapidă a elaborării acestor legi”.

Turcan l-a acuzat, totodată, pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, de faptul că se comportă ca un „simplu ambasador al șefului său de partid” și adoptă un dublu limbaj față de Comisia Europeană în legătură cu necesitatea avizului Comisiei de la Veneția pe legile justiției.

„Vreau să vă informăm că este lipsă de eleganță ca această dezbatere, ca să nu mai vorbesc despre etică și colegialiate, mi se pare un mod atât de impropriu în care impuneți felul în care se desfășoară această dezbazere, de sistemul avem majoritate, scrie pe fruntea noastră PSD, mergem așa, nu ne interesează opinia CSM, a Parchetului General (…) PNL părăsește lucrările acestei comisii. Când veți reveni la sentimente mai bune și vreți să facem o dezbatere transparentă, vom reveni”, a comentat și senatorul PNL Alina Gorghiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Rechinii din largul coastei Braziliei au fost testați pozitiv la cocaină. Experții trag un semnal...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Vremea 23 iulie - 19 august 2024. De joi, temperaturile scad în toată ţara. Val...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Un telescop de pe orbita Pământului, LOVIT de un obiect cu viteză foarte mare
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
A avut un ciob de sticlă înfipt în ficat, timp de nouă ani. Cum a...
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Experiența paranormală prin care a trecut Lidia Buble! Artistei nu i-a venit să creadă ce...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cromozomi antici de mamut lânos, descoperiți în piele veche de 52.000 de ani